Fotós történetek értesítő

  Az első mese

  • 6
  960 540 Budavári ★

  Dühösek vagytok, elítéltek… Mondok nektek egy mesét, az első mesét amit az apám mondott nekem és amit én is mondtam mindegyikőtöknek. Kezdetben…nem volt semmi, semmi csak a végtelen sötét némasága, de a Teremtő lehelete beleremegett az űrbe, és azt suttogta, legyen világosság! És lőn világosság, és ez jó volt! Az első napon!

  Azután a formátlan fény elkezdett anyaggá lenni, formát ölteni. A második napon! És megszületett a világunk, a mi gyönyörű, törékeny otthonunk és egy nagy meleg fény éltette a nappalokat, és egy kisebb fény uralta az éjszakát. És lőn este és lőn reggel!

  Újabb nap jött, és a világ vizei egybegyűltek és a közepükön szárazföld emelkedett ki; Újabb nap telt el és a föld növényeket hajtott, vastag zöld takaró borította be az egész teremtést, és a vizekben is nyüzsgött az élet. A mély hatalmas lényei, kik már nincsenek, halak végtelen sokasága, melyek közül néhány még most is úszhat a mélyben, és hamarosan az eget ellepték a madarak; És lőn este és lőn reggel!

  Ötödik nap! Immár az egész világ tele volt élőlényekkel, mindennel ami csúszik, mindennel ami mászik, és mindenféle vaddal, mik a földön járnak, és ez jó volt, minden jó volt; Volt fény és levegő és víz és föld, minden tiszta és romlatlan; Voltak növények, halak, madarak és vadak, minden egy nagy egész részeként, minden a helyén és mind egyensúlyban. Ez volt a Paradicsom, égkő a Teremtő tenyerében.

  Aztán a Teremtő megteremté az embert, és mellé az asszonyt, mindannyiunk apját és anyját. Az Úr választás elé állította őket, vagy követik a Sötétség csábítását vagy kitartanak a Fény áldása mellett? De ők ettek a tiltott gyümölcsből, az ártatlanságuk odaveszett, így az Ádám óta eltelt tíz nemzedéken át , a bűn végig bennük volt. Testvér – testvér ellen, nép – nép ellen, ember a teremtés ellen; Meggyilkoltuk egymást! Mi rontottuk el a világot, mi voltunk, az ember! Mindent ami gyönyörű volt, mindent ami jó volt, mi tettünk tönkre!

  És most… kezdődik elölről!

  Fotográfiák otthon

  Rendelj szeretteidnek fotófestményt, rendelheted óriási nagyságú vakrámás vászonfotóra vagy hatalmas fotókartonra.

  Leave a Reply

  Your email address will not be published.