Fotós történetek értesítő

  Valóra vált riói aranyálmok

  • 8
  150 150 Budavári ★

  Tommy Vig zeneszerző, karmester, dzsesszdobos, vibrafonos, producer, zenei rendező, „Valóra vált riói aranyálmok” címmel , 16 szimfonikus – jazz kompozícióból álló zeneművet alkotott, mintegy inspiráló útravalóként, méltó biztatásként a 2016. évi olimpián résztvevő sportolók számára. Nagyszabású ünnepi hangverseny keretein belül a MÜPA -ban került bemutatásra, a zseniális zenész korszakalkotó elképzeléseit megvalósító ritka zenei csemege. Ezen a felvételen, Hosszú Katinka úszóklasszis, háromszoros olimpia bajnoknő kolosszális versenyzésére zendül fel a mű egyik legnagyobb érzelmeket kavaró miniszimfóniája. A magával ragadó koncert, igazán nemes hírverése lesz a világban annak is, hogy Budapest pályázik a 2024. évi Olimpiai játékok megrendezési jogára.

  A művészet és a sport örök egymásra találásának újabb remek példája a Riói Aranyálmok elnevezésű koncert, meggyőződésem, hogy az emberek szeretnek magasztos célokért lelkesedni és képesek hinni, rajongani értékekért, tehetségért, emberfeletti teljesítményekért. A gyermekkorában „ csodadobosnak „ kikiáltott Tommy Vigtől igazán forradalmi elképzelés, a Művészet és az Olimpia összekapcsolása egy remekbe szabott jazz szimfóniában. Külön esszenciája a műnek, a magyar és brazil népzenei elemek megjelenítése.

  Számomra a Zene és Sport közötti kötelék legalább annyira fennkölt, mint például a Természet és a Költészet közötti ellenállhatatlan nexus. A zene él, lélegzik, megrendít vagy épp vigasztal, tehát képes a lelket és az elmét elvarázsolni; a sport pedig a test útján nyitja meg a lelkeket. Zárásképpen még egy csodálatos összefüggésre világítanék rá: a zene és a sport egyaránt érthető nyelv a világon élő valamennyi ember számára, azaz mindkettő híd a nemzetek között, a jazz és az olimpia pedig ennek a hídnak a fenséges alappillérei.

  Kisfilm készítés

  Bármilyen digitális eszközzel készített videó és kép felvételből, moziszerű és hangulatos zenés kisfilmet készítek Neked!

  Leave a Reply

  Your email address will not be published.