Fotós történetek értesítő

  Mindenki szereti időről-időre elővenni régi fotóit és fényképalbumait, hogy elmélázzon a régi időkön, egy-egy jeles eseményen, élete fontosabb pillanatain. Egy fotó az életünk, a lelkünk egy kis darabkája, amely megannyi emlék társaságában képes visszaidézni számunkra az adott kor, az adott pillanat atmoszféráját és érzéseit.

  Klasszikus papír

  A klasszikus, papíralapú fotóknak azonban van egy óriási hátrányuk, mégpedig a sérülékenység!

  Elszakadhatnak, meggyűrődhetnek, összetapadhatnak, de meg is fakulhatnak, így főként a gyengébb minőségű emlékfoszlányokból öregkorunkra akár semmi sem maradhat. Itt az idő, hogy végre ön is haladjon a korral, hogy a múlt darabkáit valóban időtálló formában örökíthesse meg az utókor számára, aminek a legjobb módja az egykori fényképek digitalizálása, hogy számítógépen, okostelefonon vagy akár tévénken is bármikor vissza tudjuk nézegetni, méghozzá páratlan minőség társaságában.

  Családi ereklye

  Nagyon sokan elkövetik azonban azt a hibát!

  A régi családi fotókat egy ócska szkennerrel, esetleg egy digitális fényképezőgéppel reprodukálják, amelyek olyan gyenge minőségűek, hogy össze sem hasonlíthatók más digitális fényképekkel. Egy emlék, egy igazi családi ereklye azonban sokkal többet ér ennél, és ha ön is szeretné, ha unokái, sőt déd- és ükunokái is páratlan felbontás, illetve minőség társaságában tudják majd megnézegetni életünk legszebb pillanatait, akkor érdemes egy profira, példának okáért ránk bíznia a képdigitalizálást. Hogy mit nyerünk mindezzel, és milyen előnyei vannak mindennek?

  Fotók digitalizálása

  A minőség kulcsa egy professzionális szkenner. Ha egy régi fotót a legjobb minőségben szeretnénk megörökíteni és digitalizálni, akkor ahhoz első ízben egy olyan profi szkennerre van szükség, ami a hétköznapi emberek háztartásában általában nem elérhető. A megfelelő hardver mellett ráadásul egy profi szoftver is szükségeltetik majd ahhoz, hogy legalább 150dpi-s felbontásban tudjuk számítógépre vinni a kiválasztott fotókat, ami az óriási fájlok miatt rengeteg időbe telik, de megnyugodhat, mert nekünk bőven van időnk az ön emlékeivel foglalkozni.

  Photoshop-varázslat

  Azzal, hogy a képeket beszkenneltük, önmagában még messze nem ért véget a folyamat. A fotók digitális másolatait ugyanis a megfelelő segédprogramok segítségével vágni és javítani kell. Nézzük csak meg bátran régi fotóinkat! Némelyek megsárgultak, egyesek meggyűrődtek, vagy a rossz minőségű fényképezőgépnek köszönhetően homályosak, színproblémásak lettek. Ezeket számítógépes korrekcióval utólag mind orvosolni tudjuk, sőt mi több, igény esetén akár még a fekete-fehér képeket is színessé varázsolhatjuk!

  Képméret

  Ha úgy dönt, hogy ránk bízza a „piszkos munkát”, a legjobb minőség mellett garantáltan kétféle felbontásban készítjük el a digitalizált és javított fotókat. Az egyik egy nagy, akár poszter-méretben is kinyomtatható változat lesz, a másik pedig egy kisebb méretű, jól optimalizált, e-mailben könnyen továbbküldhető, de a közösségi oldalakon is egyszerűen megosztható verzió, aminek köszönhetően profi minőségű képekkel tudunk eleget tenni a Facebook-on jelenleg igencsak népszerű kihívássorozatnak, amelynek részeként 15 évnél régebbi fotókat kell feltölteni magunkról.

  Az én felhőm

  Mivel folyamatosan haladunk a korral, ezért  garantáltan minden téren a legjobb minőséget és a legmodernebb technológiákat várhatja! Képeit így igény szerint kérheti CD-re vagy DVD-re írva, de saját szerverről, avagy felhőből is le tudja tölteni bárhol és bármikor. Ennek köszönhetően egy egyszerű linkről akár a külföldön élő rokonság, a távol élő régi cimborák vagy az ismerősök is könnyedén lementhetik majd maguknak a feljavított fotókat.

  Fine ART családi album

  A jó minőségben digitalizált és feljavított képeket kár lenne önmagukban, egyesével nézegetni, hiszen a régi fotók megtekintéséhez régi atmoszféra szükséges, amit a mai világban egy digitális fotókönyvvel érhetünk el. Igény esetén tetszőleges méretű, nyomtatható vagy digitális formában nézegethető fotóalbumokat is összerendezhetünk annak érdekében, hogy a család apraja-nagyja együtt és egyszerre tudja áttekinteni a múlt legemlékezetesebb pillanatait, megélni az örömet, a bánatot vagy éppen a meghatottságot.

  Kisfilm készítés

  Ha a digitális fotóalbum nem lenne elég, a bedigitalizált képekből lehetőség van egy komplett prezentációt, egy zenés slide show-t is készíteni, aminek részeként a család együtt leülhet a televízió elé, és a nagy képernyőn, a közös kedvenc zenék társaságában idézheti fel az elmúlt éveket. Az efféle filmecskék az egyéni feliratozásokkal és maximális testreszabhatósággal ideálisak akár ajándékként is házassági évfordulókra vagy jelesebb eseményekre, de még a közösségi oldalon is megoszthatók, hogy mások is osztozhassanak emlékeinkben.