Fotós történetek értesítő

  Műtermi fotózás

  Legyen szó családi vagy nyilvános eseményekről, referenciafotózásról, profi modellekről vagy éppen amatőrökről, akik szeretnék kipróbálni magukat ebben a szakmában, mindent vállalok, legyen ötleted bármennyire is extrém, netán szokatlan.

  Természetesen akkor is segítségedre leszek, ha átlagos ideákkal állítasz be hozzám, kreativitásom ugyanis nem ismer határokat, a legegyszerűbb elképzelésekből is kihozom a maximumot. Budavári Fotó Stúdió rendhagyó módon lehetőséget biztosít azok számára is, akik korábban soha nem pózoltak még fényképezőgép előtt.

  Elérhető áraim mellett több éves szakmai tapasztalat áll mögöttem, amelyeket minden egyes fotózás alkalmával képes vagyok kamatoztatni. Fotós iskolákat végeztem el az elmúlt évek alatt és folyamatosan képzem magam, jelenleg a legmagasabb fotográfus művészeti egyetemre készülök.

  Ahhoz, hogy rövid idő alatt minden tökéletes legyen és sok fótó szülessen, a modellnek is tudnia kell a pontos ” hadi-terv ” -et. Ha kíváncsi lettél a műtermi fotózás “hadi-terv”-re és felkeltettem érdeklődésedet, nem kell mást tenned, csak felvenni velem a kapcsolatot!

  Portré fotózás

  A portréfotózás az egyik személyes kedvencem

  Nálam profi körülmények között próbálhatod ki magad

  Minden amatőr vagy kezdő modell, de egy átlagos, hétköznapi ember is, akinek szüksége van egy minőségi fotósorozatra vagy néhány extravagáns képre például a Facebook profiljához, esetleg egy rendhagyó ajándékhoz. A fotózások során digitális technikával dolgozom, Nikon márkájú, professzionális, tükörreflexes digitális fényképezőgéppel és felsőkategóriájú objektívvel, ami elengedhetetlen kelléke a minőségi fotók születésének. A fotózást követően olykor elhanyagolhatatlanok az utómunkálatok a képeken, éppen ezért szükséges retusálni azokat a tökéletesség érdekében.

  Mindig más személyiség

  Minden alkalommal új kihívás, új lehetőségek, lehetőség arra, hogy a fotóalany személyiségét, vonásait, természetesen, a maga valójában jelenítsem meg, úgy, hogy közben nem fedek el semmit, ami fontos. Nincsenek művi beállítások, nincsenek erőltetett pózok, csak a fotóalany személyisége.

  Csak az létezik, ami igaz.

  Fesztelen, kellemes hangulatban, feloldódva sikerül éreznünk egymás rezdüléseit. Ez elengedhetetlen ahhoz, hogy valaki önmaga lehessen. Én erre törekszem. Légy önmagad, és akkor a legcsodálatosabb képeket tudom rólad elkészíteni, művészi hatással. Ha a kezedbe veszed majd őket, ígérem, azt fogod érezni, hogy –igen, ez valóban én vagyok.

  Profi fotósorozat készítése társkereséshez

  Facebookra, önéletrajzhoz, vagy bármilyen hasonló célra, vagy csak egyszerűen szeretnél igazán kreatív fotókat Önmagadról. Műtermi portré fotózás mindenki számára elérhető és megfizethető, ugyan senki nem tudja, de 1-2 órás teljesen aktív fotózás alkalmával rengeteg és tökéletes kép készül!

  Az elkészült képekből saját látásmódóm szerint

  Utómunka alkalmával készítek Design képeket (ebben a kategóriában limitálva van a darabszám) és ezekre a képekre biztosan nagyon sok LIKE fog érkezni, a szociális hálókon, nem utolsó sorban arra törekszem, hogy igazán szépre fotózzam az adott modellt és ez eddig mindenkivel sikerült is.

  Modell fotózás

  A fotózás alatt folyamatos instrukciókkal és segítséggel látom el modelleket, így ha nincs ötleted, netán “kezdő” vagy, egy percig se félj, a legjobb oldaladat fogom megmutatni és a legtöbbet fogom kihozni belőled!

  A fotózás megkezdése előtt közösen  kiválogatjuk a hozott ruhaneműket és a cipőket, átbeszéljük a színösszeállításokat, amelyekkel kapcsolatban szívesen adok tanácsot előzetesen is, hiszen a gondosan megválogatott ruhakollekciók is nagyon fontosak a profi képekhez. Kiemelendő, hogy a modell többféle arcának megmutatása érdekében ajánlott nem egy, hanem többféle ruhakollekciót hozni a fotózásra, így egy sportost, egy elegánst és a többi. A munkát célszerű minél korábban indítani, így reggel hét és nyolc óra tájban érdemes nekikezdeni a fotózásnak, amely, ha hosszabb időintervallumot ölel fel. Legyen kérésed bármennyire is merész, számomra nincs lehetetlen, akár stúdióban, akár egy adott helyszínen kell fotózni, bízd rám magad teljes nyugalommal, a végeredmény majd önmagáért beszél.

  Dilemmák

  Cégednek reklámot tervezel, de nem tudod megfelelően lefotózni modelleidet? Éppen egy képekkel illusztrált könyv kiadásán munkálkodsz, de nem találtad meg az elfogadható áron dolgozó fotóst? Szeretnél egy saját prospektust, de sem ötleted, sem elképzelésed nincs azzal kapcsolatban, hogy milyen képek díszítsék az oldalakat?

  Netán egy egyszerű, de minőségi fotósorozatot szeretnél, viszont mindenhol csak elfogadhatatlanul magas árakba vagy amatőr szintű fotósba ütközöl? Ha Te is hasonló problémáktól szenvedsz, keressél fel bátran, Budavári Fotó Stúdió garantáltan a segítségedre lesz mindenben.

  FAQ

  A legtöbb amatőr modell, illetve a fotózásban kevésbé jártas emberek gyakran úgy hiszik, hogy a jó fotók minden esetben csak és kizárólag a fotóson múlnak. Ez viszont csak részben igaz, hiszen a tudást, a megfelelő technikai hátteret, a kreativitást és az ötletet valóban a fotós biztosítja, az „alapanyagról” azonban mindig a modellnek kell gondoskodnia. Néhány jó tanáccsal szeretnék szolgálni.

  • Megrendelés menete

   Fotózás megkezdése előtt szerződéskötés történik a fotós és a modellek között, sajnos szerződés nélkül nem történhet meg a fotózás. Gyermekek és kiskorúak előzetes írásos szülői belegyezéssel és kisérettel vehetnek részt a fotózásokon. Időpontot e-mailben is kérhet a budavarifoto[@]gmail.com címen teljes névvel és kapcsolati információkkal ellátva. Fizetés történhet készpénzzel vagy banki átutalással, összeget helyszínen kell fizetni a fotózással egy időben. Időpontfoglaláshoz is 50% -os előleg fizetése szükséges!

  • Műtermi fotózás menete

   Telefonon illetve e-mailen szükséges időpontot egyeztetni, mivel fontos megbeszélni és pontosítani a fotózás részleteit. Fotózásra csak olyan személyeket hozzon el, akik nem feszélyezik Önt. A fotózásra saját ruháztatott és kiegészítőket szükséges kell hozni. Ajánlott különböző stílusú és színű ruházat illetve fehérneműk.  Fotózásra szépen, igényesen kell megjelenni, elkészítve saját frizuránkat és sminkünket. Igény esetén biztosítunk sminket és fodrászt is, ami plusz költséget jelent!

   Műtermi fotózás napján közösen átnézzük a hozott kellékeket, ruhákat, kiegészítőket, mivel a sminket és a frizurát hozzá kell igazítani. Portré fotózással kezdünk dolgozni és folyamatosan korrigáljuk a sminket és a frizurát. Egy normális fotózás általában 3 órát vesz igénybe a smink készítéssel együtt.

   A fotózások közben nálunk lehetőség van a képek folyamatos nézegetésében és abszolút lehet véleményezni. A fotózás végén közösen kiválasztjuk azokat a képeket, amelyiken utólagos munkálatokat elvégezzük, majd 2-4 napon belül egy jelszóval ellátott oldalon ( www.budavarifoto.hu/sajatnev-vagycegnev ) meglehet őket nézni, optimalizált kis formátumban. A kidolgozott képeket csak 1 évig őrizzük meg!

  • Hogyan ajánlott a fotózáson megjelenni

   Fotózás előtt, legalább 1 héttel szükséges időpontot egyeztetni, de még előtte saját kozmetikusnál kell rendbe hozni börünket. Szoláriumba 2-3 alkalommal menjünk el, de fotózás előtt 3-4 nappal tilos szoláriumozni! Pihenni kötelező, aludjunk minimum napi 8 órát. Sminkeshez és fodrászhoz menjünk el feltétlenül, ha nálunk rendeli meg akkor smink nélkül kell megjelenni a fotózáson. A fotózásra ápoltan kell érkezni, frissen mosott hajjal. Ne késsünk, esetleges változásokról időben értesítsen!

  • Milyen ruhadarabokat ajánlott elhozni

   Érdemes minél több ruhát elhozni magunkkal, hogy a helyszínen igény esetén stylist közreműködésével válasszuk ki a használandó ruhadarabokat. Szettek, összeillő darabok ideálisak a fotózásra, egészen a cipőig, és célszerű a különféle kiegészítőkre és kellékekre is gondolni. Fehérneműs illetve művészi aktok esetében kizárólag szettek jöhetnek szóba. A sportos összeállítástól az elegánsabb, szexisebb vonalig jó, ha minden rendelkezésre áll. Legalább egy magassarkú cipőre is szükség van, de a legjobb ha mindenhez a hozzáillő cipő áll rendelkezésre.

  • Miért hasznos a portfólió

   A portfolió a fotókon való bemutatkozást szolgálja, mint például egy modellnek a modellválogatáson. A portfólió első lépése, hogy fotókat készíttetünk egy profi fotóssal, aki a legelőnyösebb oldaladról, különböző stílusokban készíti el a fotókat. A portfólió készítés nagyon fontos momentum! A műtermi fotózáson készült legjobb fotókat kell elhelyezni a portfólió albumban, hogy minél több oldaladról láthassanak a megrendelők, akik majd modellmunkákat ajánlanak fel.

  • Miért jó és kell Stylist a fotózáshoz

   Stylistunk profi modell, táncos és divattervező. A stylist aktívan vesz részt a fotózáson és úgy állítja össze a ruha kollekciót a modelleknek, hogy saját egyéniséget alkot. Stylist minden esetben a Te egyéniségedet tarja szem előtt és teljes mértékben azt adja vissza, konkrét szabályokat alkalmaz, művész beállítottságú, egyedülálló tehetség és nagy műveltséget igénylő hivatás.

  • Milyen fényképeket készítsünk a portfolióba

   A portfóliódba érdemes minél több stílusban készített fotót elhelyezni. Nagyon fontos a fotóstúdió, hiszen csak ilyen körülmények között lehet minőségi képeket készíteni. Szükség van egész alakos divatfotókra, bikinis fotókra, ülő, extrém, komoly arckifejezésű, mosolygós portréfotókra, valamint egy-két kedvenc képre. Ha még nem rendelkezünk vagy nincsen szükség porfólióra, akkor lehetőség van különböző fotó csomagokból választani, hogy tapasztalatokat szerezzünk. Természetesen lehetőség van portfólió bővítésére is a fotó stúdióban.

  • Hány darab fotó készül a fotózás során

   Még 1 óra alatt is nagyon sok kép készülhet. Ez csak a modelltől függ! Minél komolyabban vesszük a fotózást, minél több időt fektetünk a felkészülésbe, annál több minőségi fotó készül. Készítsünk saját tervet, koncepciót és sokat gyakoroljunk a tükör előtt, jegyezzük meg azokat a pózokat, amik szerintünk jól áll nekünk, szükség szerint jegyzeteljünk. Ha darabszámot kell említenem akkor 1 óra alatt lehet 100 – 300 kép is, de ez nagyon sok mindentől függ, fotózott órák számától, modell profizmusától, felkészülésétől, stb…

  • Milyen képeket fotózol RAW vagy JPG

   RAW illetve, hogy gyorsan és azonnal meglehessen nézni a fotókat, JPG formátumot használunk. RAW a digitális negatív, a JPG a digitális pozitív. Tökéletes utómunkálatokhoz nélkülözhetetlen a RAW formátum!

  • Mi a RAW formátum

   Digitális negatívnak nevezik, és talán ez le is ír minden jellemzőt. A fényképezőgép érzékelőjének kimenete minimális feldolgozottsággal. Ez azt jelenti, hogy kizárólag az ISO (érzékenység) adatok módosították a képérzékelőből kiérkező jeleket. Ha RAW formátumot használunk, a gépünkből a lehető legtöbbet kihozzuk. Minden, az érzékelőről kinyerhető információ benne van. Furcsa megállapítás, de nem képként használható a RAW file, de minden adatot tartalmaz, hogy előhívható legyen. Bizonyos programok képesek gyorsan egy nyers képet mutatni, melyet kissé fakónak, kontraszttalannak tarthatunk.

   Fontos megemlíteni, hogy a RAW kép nem megjeleníthető információt is tartalmaz. Hogy ez miért hasznos nekünk? Bizonyos bebukott vagy kiégett képek helyrehozhatók vele, hiszen a látható tartomány fölött 2-2 (újabb gépeken 3-3, középformátumon pedig 4-4) bit áll rendelkezésünkre, így “eltolhatjuk” a megjelenítendő tartományt. Szintén előny, hogy a sok adat miatt utómunkakor finomabb változtatások is eszközölhetők.

  • Mi a JPG formátum

   Ha a RAW a digitális negatív, akkor a JPG a digitális pozitív. Ha JPG formátumban fotózunk, a fényképezőgép processzora a másodperc törtrésze alatt a jelhalmazból JPG képet készít, érzékenységi adatok feldolgozásával, színkorrekcióval, kontrasztnöveléssel, telítettségnöveléssel stb. majd 8 bites tömörítést alkalmaz.

   A RAW “nyílból” hiányzó részt a konvertálás folyamán nekünk kell elvégezzük. Mivel a JPG képnél ezek automatikusan megtörténnek, az automatika ugyanúgy emeli ki a kép előnyeit, mint a hibáit. Lehet, hogy egy kromatikus aberráció lilás/kékes színe egyáltalán nem fog hiányozni egy zöld levelibékás képről, de mivel a JPG átalakítás a fényképezőben egyformán bánik az összes képpel, így azt is kiemeli.

   Az érzékelőn a Bayes mintázat feldolgozása után a rétegeket külön kapjuk meg a piros, zöld, kék alapszínek rétegeit, melyet később feldolgozunk. Nagy előny, hogy a három alapszín információi külön csatornaként rendelkezésünkre áll, hiszen így sok információból dolgozhatunk, míg a JPG kép már színinterpolált, tömörített.

   Tónusokban gazdagabb, kevésbé zajos/színzajos, élesebb, élethűbb. Nagy előnye még, hogy a fehéregyensúly utólag is megadható. A fénykép elkészítésekor eltárolja az értéket, amire gépünk be volt állítva, de nem befolyásol semmit, utómunkakor veszteség nélkül módosíthatjuk az értéket.

  • Mennyi idő múlva készülnek el a fotók

   Kisebb munkák esetében 2 – 4 napon belül, nagyobb munkák esetében 1 – 2 hét. Látványos és gyönyörű képeket DVD-n kapja meg a megrendelő, ami tartalmazza a válogatott képkollekciókat. 3 különböző méretben M – L – XL. M méret a Facebookra a könnyebb feltöltés érdekében + képoptimalizálás, L méret a nagyméretű TV -n illetve DVD-n lejátszható és az XL pedig teljes felbontást tartalmazza, ha szeretnénk nagy képeket vagy posztereket nyomtatni a későbbiekben. A teljes anyagot 1 évig őrizzük meg! Nagyon fontos, hogy kizárólag olyan fotókat adunk át, melyeken digitális utómunkálatok megtörténtek, hogy maximális minőségben lehessen élvezni képkollekciókat. Postai úton küldjük el, de személyesen is érte lehet jönni, ellőre egyeztetett időpontban.

  • Elkészült képeket láthatom az interneten Online

   Igen, természetesen! Ezen a honlapon egy jelszóval ellátott oldalon mint például URL: www.budavarifoto.hu/sajatnev-vagycegnev lehet a fotókat megtekinteni, optimalizált kis formátumban. Ezt a linket és jelszót tovább küldve e-mailben családunknak, barátainknak, Ők is megnézhetik az interneten, professzionális automatikus slide – show formájában.

  • Utómunka és retusálás

   Az utómunkák során az elkészült fotókat retusáljuk, tehát minden munka tartalmazza az alap retusálást, – élesség,  – fehér színegyensúly, – telítettség, – kontrasztbeállítás, – zajszűrés, – portréknál kisebb bőrhibák javítása. Fontos, hogy ezen retusálás során megtartjuk a valódi embert jellemző textúrákat, színeket. A fényképek retusálása a mennyiségtől és időszaktól függően 2 – 4 napot vesz igénybe.  

  • Fotókönyvet is igényelhetek

   Természetesen! Biztosan tudom, hogy az egyik legszebb és legjobb módja, hogy legkedvesebb fotókat a polcról levéve azonnal meglehessen nézni! Teljesen más érzés kézben fogni és átlapozni a fotópapírra nyomtatott albumot, mint a számítógép képernyőjén nézni a képeket.