Elveszve és Megtalálva

  • 38
  1024 683 Budavári Fotó – Videó – Kisfilm △

  Nincs attól felemelőbb emóció, mint rácsodálkozni a világ előttünk heverő elképesztő szépségeire. Amíg nem veszítjük el a végtelen érdeklődés és befogadás képességét, mindaddig őrizzük kölyök énünket; a gyermeki léleknél pedig nincs tisztább sem őszintébb. Honnan eredhet az a mélységes mélyről fakadó érzés, amely miatt az éjszaka kellős közepén vagy épp hajnalok hajnalán útra kelek? Más is érezte már ezt az epekedő sóvárgást vagy csak az én áldásos átkom ez? Megint mennem kell, meg kell találnom az ismerős és idegen tájakat, fel kell fedeznem – élményekre éhező – fényképezőgépem számára az új témákat.

  Ismét távol kerültem a város lelket felemésztő zajától, a Napfény tava pedig hamar befogadja a céltalanul bolyongó, varázslatra szomjazó vándort.  A velence és az emlékek …  A felfedezésre váró érintetlen természet csodái, a selymes víz, a rejtett kis szigetek, az eldugott meseszerű nádasok, mind-mind bizonyítják, hogy tisztán látni már egy csöppnyi odafigyeléssel is lehetséges. Milliónyi csoda vár ránk mióta világ a világ.

  Aztán Buda egy olyan „elveszett” területére tévedtem, ahová nemhogy turista, de a fővárosiak közül is csak kevesen jutnak el; Ismét konstatálom magamban, hogy amikor az ember a csodákat kutatja, észrevétlenül őreá bukkan a világ! Ikonikus épületek, a természet nyugalmával átitatott csodálatos panorámák, romantikus találkahelyek látképe tárul elém. A hely szelleme mosollyal tölti meg a szívemet, úgy érzem: újraélek!

  Erőt meríthetünk szülőföldünk értékeiből, hegyeiből, vizeiből, mezőiből, erdőiből, és amíg mindezt tudjuk, addig nem vagyunk elveszve.

  Képgaléria