Tihany szép, mint mindig, énnekem

    • 54
    1024 684 Budavári Fotó – Videó – Kisfilm △

    A meseszép Tihanyban készített képeim mély emlékesszenciákat hoznak felszínre, csodálatos ahogyan felrobbannak ezek az emléksűrítmények és visszavonhatatlanul elárasztanak az érzések. Egy késő őszi napon tett sétám alkalmával talált rám újfent ez az érzés, és elkísért életem egyik legemlékezetesebb lelki barangolására. Magam sem tudom megfogalmazni, hogy miért de szeretem ezt a csodás évszakot, a természet megnyugtató sokszínűségét, a levelek hullásának utánozhatatlanul lágy zizzenését. A narancsbarnasárga színekben pompázó környezet mintha mindenki szívét igyekezne utolsó erejével bearanyozni, feltölteni ragyogással mielőtt minden jéghideg kopársággá fagyna. Bár megviselt lelkem a novemberi Balaton partját rótta, az én szívemben már kíméletlen tél tombolt. Bámultam az elképesztő színekben játszó tavat, ez a varázslatos félsziget megpróbálta a lehetetlent, azaz újraéleszteni dermedten fáradt érzékeimet. Nekem itt kell élnem és itt kell lennem, sehol máshol, villant fel bennem váratlanul “a kép”!

    Ki kell törnöm végleg az érzéketlen hajszoltságból, a szavak nélküli rábólintós világból, a kiábrándító érdekmosolyok hátborzongatásából, az álszent tartalmatlan hétköznapokból. Megrázó volt ennyire lecsupaszítani gondokkal terhelt lelkemet és aztán új és könnyebb ruhába öltöztetni azt. A templom felé vezető macskaköves út hívogatóan tárult fel előttem, sehol egy lélek, a pillanat tökéletességének felismerése elképesztő hatású volt, szinte beleszédültem, két pad is csábítóan kínálta magát, így hát megpihentem. Mindig elképzelem, ahogy szótlanul, kéz a kézben ülünk és a tó felől érkező szél belekap a hajadba, megborzongasz és én védelmezően átölellek… A közeli parkból néhány fiatal hangos nevetése zökkentett ki gondolataim feneketlen mélységéből. A természetnek kell a pihenés, a megnyugvás, hogy újult erővel, mohazölddé tisztulva tehesse boldoggá a megfáradt és szennyes világot és benne a magányos vándort.

    Tudod a fényképek tökéletes emlékkapszulák a múlt élményeinek, sokat jelentő pillanatainak, különleges hangulatainak örökérvényű tárolására; mindnyájan megtapasztaltuk már azt a jólesően magasztos érzést, amikor egy fotóalbumot nézegettünk, nevetve vagy épp könnyek közepette.