Adatfeldolgozás

Zenés slide show - Fine ART album - Optimalizálás

  Mindenki szereti időről-időre elővenni régi fotóit és fényképalbumait, hogy elmélázzon a régi időkön, egy-egy jeles eseményen, élete fontosabb pillanatain. Egy fotó az életünk, a lelkünk egy kis darabkája, amely megannyi emlék társaságában képes visszaidézni számunkra az adott kor, az adott pillanat atmoszféráját és érzéseit.

  Régi fotóit a legjobb minőségben szeretnénk megörökíteni és digitalizálni, akkor ahhoz első ízben egy olyan profi szkennerre van szükség, ami a hétköznapi emberek háztartásában általában nem elérhető. A megfelelő hardver mellett ráadásul egy profi szoftver is szükségeltetik majd ahhoz, hogy legalább 600 dpi-s felbontásban tudjuk számítógépre vinni a kiválasztott fotókat, ami az óriási fájlok miatt rengeteg időbe telik, de megnyugodhat, mert nekünk bőven van időnk az ön emlékeivel foglalkozni.

  A klasszikus, papíralapú fotóknak azonban van egy óriási hátrányuk
  A sérülékenység! Elszakadhatnak, meggyűrődhetnek, összetapadhatnak, de meg is fakulhatnak, így főként a gyengébb minőségű emlékfoszlányokból öregkorunkra akár semmi sem maradhat. Itt az idő, hogy végre ön is haladjon a korral, hogy a múlt darabkáit valóban időtálló formában örökíthesse meg az utókor számára, aminek a legjobb módja az egykori fényképek digitalizálása, hogy számítógépen, okostelefonon vagy akár tévénken is bármikor vissza tudjuk nézegetni, méghozzá páratlan minőség társaságában.

  Utómunka és korrekció

  Azzal, hogy a képeket beszkenneltük, önmagában még messze nem ért véget a folyamat.
  A fotók digitális másolatait ugyanis a megfelelő segédprogramok segítségével vágni és javítani kell. Nézzük csak meg bátran régi fotóinkat! Némelyek megsárgultak, egyesek meggyűrődtek, vagy a rossz minőségű fényképezőgépnek köszönhetően homályosak, színproblémásak lettek. Ezeket számítógépes korrekcióval utólag mind orvosolni tudjuk, sőt mi több, igény esetén akár még a fekete-fehér képeket is színessé varázsolhatjuk!

  Optimalizálás

  Ha úgy dönt, hogy ránk bízza a „piszkos munkát”
  A legjobb minőség mellett garantáltan 2-3 féle felbontásban készítjük el a digitalizált és javított fotókat. Az egyik egy nagy, akár poszter-méretben is kinyomtatható változat lesz, a másik pedig egy kisebb méretű, jól optimalizált, e-mailben könnyen továbbküldhető, de a közösségi oldalakon is egyszerűen megosztható verzió, aminek köszönhetően profi minőségű képekkel tudunk közzé tenni.

  Én felhőm több Terabyte

  Mivel folyamatosan haladunk a korral, ezért  garantáltan minden téren a legjobb minőséget és a legmodernebb technológiákat várhatja! Képeit saját szerveremről, avagy felhőből is le tudja tölteni bárhol és bármikor, ennek köszönhetően egy egyszerű privát linkről akár a külföldön élő rokonság, a távol élő régi cimborák vagy az ismerősök is könnyedén lementhetik majd maguknak a feljavított fotókat.

  Fine ART családi album

  A jó minőségben digitalizált és feljavított képeket kár lenne önmagukban, egyesével nézegetni, hiszen a régi fotók megtekintéséhez régi atmoszféra szükséges, amit a mai világban egy digitális fotókönyvvel érhetünk el. Igény esetén tetszőleges méretű, nyomtatható vagy digitális formában nézegethető fotóalbumokat is összerendezhetünk annak érdekében, hogy a család apraja-nagyja együtt és egyszerre tudja áttekinteni a múlt legemlékezetesebb pillanatait, megélni az örömet, a bánatot vagy éppen a meghatottságot.

  Kisfilm készítés

  Ha a digitális fotóalbum nem lenne elég, a bedigitalizált képekből lehetőség van egy komplett prezentációt, egy zenés slide show-t is készíteni, aminek részeként a család együtt leülhet a televízió elé, és a nagy képernyőn, a közös kedvenc zenék társaságában idézheti fel az elmúlt éveket. Az efféle filmecskék az egyéni feliratozásokkal és maximális testreszabhatósággal ideálisak akár ajándékként is házassági évfordulókra vagy jelesebb eseményekre, de még a közösségi oldalon is megoszthatók, hogy mások is osztozhassanak emlékeinkben.